Hvordan slette en betalingsanmerkning?

Hvorfor bør man få slettet betalingsanmerkninger?

Betalingsanmerkninger kan by på mange konsekvenser for den som rammes. Siden anmerkningen forteller at du har slitt med å betale regninger, vil det ofte være vanskelig å få lån, abonnementer, leieavtaler eller strømavtaler.

Ved å slette betalingsanmerkningen, kan man derfor få mer frihet og fleksibilitet i hverdagen. 

Hvor lenge blir en betalingsanmerkning stående?

En betalingsanmerkning blir på det meste stående i fire år, dersom man ikke betaler kravet man skylder.

Betaler du derimot kravet, vil kredittopplysningsbyrået som har registrert betalingsanmerkningen varsles om dette, og anmerkningen blir slettet innen kort tid.

Hva må til for å slette en betalingsanmerkning?

Det kan være vanskelig å skaffe nok økonomiske midler til å dekke kravet man skylder kreditorer eller andre. 

Har du ikke oppsparte midler eller tilstrekkelig med inntekt til å betale kravet, finnes det likevel enkelte andre løsninger du kan vurdere.

Refinansiering gjennom omstartslån

Hvordan slette en betalingsanmerkning gjennom et banklån, når man som regel ikke får lån med anmerkninger hos banker flest? Det du kan gjøre, er å søke om et omstartslån hos en spesialbank.

Et omstartslån er et lån som brukes til å refinansiere andre lån med, slik at du kan redusere de månedlige lånekostnadene. Da kan du samtidig bli kvitt dyre lån som har ført til betalingsanmerkninger, og dermed bli kvitt anmerkningene.

Vi skriver mer om denne lånetypen her: omstartslån.net.

Privat lån

Du kan også slette en betalingsanmerkning ved å betale det aktuelle kravet med et privatlån. Dette er et lån som ikke tas opp hos en finansiell aktør (bank), men heller gjennom privatpersoner – som for eksempel mor eller far.

Du kan også ta opp et privatlån gjennom jobben, venner eller andre – om du har mulighet til det. Mange gruer seg imidlertid for å be om et privatlån til å dekke gjeld, siden det kan føles flaut å ha økonomiske problemer.

Selg ting du ikke bruker

Et annet alternativ, er å selge ting som du har liggende – enten det er klær, kunst, smykker, elektronikk eller en scooter.

Ved å selge ting kan du potensielt skaffe deg nok penger til å betale kravet og bli kvitt betalingsanmerkninger.